Elämää tassu(je)n alla
"Kaikilla muillakin" on jo oma blogi, joten... Katsotaan kuinka kauan ja kuinka ahkerasti jaksan tätä päivittää.
Sorry this page is only in Finnish.←  lokakuu 2006  |  Syyskuu 2006  |  blogit  →
29.9. Fiksuja koiria, ohjaaja... hmm... petrattavaa olisi vähän reilumminkin

Missu pääsi vuorostaan pitkästä aikaa hommiin, kun käytiin eilen rauniotreeneissä. Mulla ei vaan mene päähän, että koirat tietävät kyllä missä äijät piileskelevät. Taas yritin vaatimalla vaatia Missua kävelemään rataa tietyssä järjestyksessä, mutta koska Missu oli jo paikallistanut äijän, niin eihän se takaísin tullut, vaikka kuinka sitä huusin. Ensi kerralla pitänee laittaa teippi suun eteen, että osaan olla hiljaa ja antaa niiden tehdä hommat, jotka sen parhaiten taitavat.
Ilo oli seurata Missun työskentelyä. Yhdeksän vuotta ja risat on mittarissa ja tyttö työskenteli kuin nuorukainen - intoa täynnä.

Tänään oli Bodella eskaripäivä. Taas sain olla ylpeä reippaasta pikkumiehestä, joka ei korvaansa lotkauttanut, vaikka siellä muutama rähinäkin syntyi - Bode keskittyi vain omaan suoritukseensa ja antoi muiden touhuta omiaan. Olisipa tämä jatkossakin näin helppoa...


25.9. Ei tullut vettä kaivoon :-(

Voihan nenä. Vesipula vaan jatkuu, vaikka kaivoheppu kävi tänään. Ja herätti pahus - tuli tunnin ennen aikojaan... Hukkareissu oli, ei onnistunut lieriön asentaminen, kun kallio tuli liian nopeasti vastaan. Eli yhä edelleen kärvistellään ilman vettä ja näillä näkymin menee vielä pitkälle keväälle, ennen kuin kaivoon ilmaantuu vettä käytettäväksi asti. Tästä ärsyyntyneenä otin ja marssin kauppaan ostamaan kuivakäymälän. Vesivessa sai nyt lähtöpassit Sähköä on ainakin toistaiseksi ollut käytettävissä (kopkop) - lyhyitä katkoksia lukuunottamatta, joten sen pitäisi sitten toimia on vettä tai ei ja vaikka putket ja viemäri vielä jäätyisivätkin.
Alunperinkin jo suunnittelin kuivakäymälää, mutta kun hinta oli suunnilleen viisinkertainen vesivessaan verrattuna, niin se jäi silloin. Monesti olen silloista ratkaisua katunut, useana talvena, putkien jäädyttyä, olisi kuivakäymälä ollut loistojuttu. Noh, nyt se on hankittu, enää tarvisi jonkun osata ottaa vanha pönttö pois ja laittaa uusi ihanuus tilalle :-)Bode mokoma oli eilen ahkeroinut alakerrassa sillä aikaa, kun olin yläkerrassa tietokoneella. Tyyny ei ollut nähtävästi sopinut herran mielestä sohvalle, joten se oli poistettu siitä. Varmaan se oli myös väärän mallinen, koska tyynyn sisukset oli revitty pitkin ja poikin. Osa tyynyn sisällöstä löytyi lattialta, suurin osa oli terassilla. Onneksi se ei ole vielä toistaiseksi (kopkop) tuhonnut mitään tärkeämpää!


22.9. Missä ihmeessä on syksyn sateet?

Tänään tuli sitten soitettua kaivohepulle ja tilattua joku ihmeen lieriö-härveli kaivon pohjalle. Toiveissa on, että se auttaisi vesipulaan. Näillä näkymin kun ei vettä kaivoon tunnu ilmaantuvan ennen kuin keväällä lumien sulettua... Ei vaan näy sateita. Toivottavasti härvelistä on apua! Ei millään jaksaisi jatkaa veden roudaamista vanhuksilta ja kärvistellä näin vielä talvenkin yli. Noh, tiistaina tulee kaveri käymään. Sittenhän sen näkee, onko siitä hyötyä vai ei. Tosi nopeaa toimintaa kylläkin.

Boden kanssa käytiin taas eskarissa. Opeteltiin kuinka jäädään liikkeestä istumaan. Kaikkein kivointa Boden mielestä on kuitenkin oppitunnin päätyttyä, kun saa leikkiä kavereiden kanssa. Noin viikon vanhempi hoffipoika Dinjo on Boden suosikki. Paini olisi jatkunut vaikka kuinka pitkään, jos pojat olisivat saaneet päättää. Vielä kun Dinjo vähän parantelee selkäänsä, niin pääsevät pojat sitten riehumaan kunnolla. Vaikeaa on molemmilla, kun pitää ottaa rauhallisemmin Dinjon ollessa vielä toipilas.

Eilen oli Isan - ja koko muun Chaccado J-pentueen - synttärit. 12 vuotta tuli täyteen! Ollaan kerjätty Isan porukoilta kakkukahveja, muttei ole vielä onnistunut. Jospa viikonloppuna saisi mokkaruutuja tai edes jotain hyvää.


20.9. Bode on taitava!

Ai että meni hakutreenit taas hyvin! Tällä kertaa haettiin Boden kanssa hajut ja palattiin keskilinjalle lähetystä varten kaikkien kolmen maalimiehen kohdalla. Ensimmäinen maalimies oli todella vaikea. Minäkään en äijää nähnyt, mutta tiesin suunnilleen missä sen piti olla, joten uskalsin luottaa koiran havaintoon. Tuuli oli taas olematon ja koska äijä oli bunkkerissa, niin Bodella kesti hieman aikaa paikallistamiseen. Mutta todella tarkkaa työtä poika teki. Pyöri pitkään oikeassa paikassa ja sitten ymmärsi kurkata alas bunkkeriin ja siellähän se äijä olikin peiton alla piilossa. Seuraavat äijät olivatkin sitten jo paljon helpompia meidän supermahtavalle hakukoiralle! Kunhan ohjaaja vaan kehittyisi samaan tahtiin koiran kanssa, niin hyvä olisi...


16.9. No nyt se taas alkoi

Nimittäin hiirien rällästys. Viime yönä heräsin neljän aikoihin seinästä kuuluvaan ärsyttävään rapinaan :-(. Sen verran on jo ollut kylmiä yöt, että alivuokralainen palasi yökylään. Nukkuisi edes yönsä, mutta ei kun pitää juoksennella ja peuhata niin, etteivät toiset saa nukuttua. Kai niillä on kohta taas talviolympialaiset, kun pitää etsiä lämpimiä treenipaikkoja - siltä se spurttailu ainakin kuulostaa. Kovasti olen miettinyt, miten ihmeessä ne pystyvät juoksemaan niin kovaa siellä villojen seassa. Ovat kai tehneet sinne jonkinlaiset tuulitunnelit talvitreenejään varten. Mokomat. Eivätkä edes vuokraa maksa.Nyt on viemäriputkissa uudet eristeet päällä. Pojat olivat taas ahkerina avustamassa, vaikkeivät saumojen liimauksen aikana saaneetkaan möyriä talon alla pölyttämässä. Missu piti vahtia, että pojat ovat kiltisti ja tekevät työnsä hyvin :-)


13.9. Hakutreenit

Tänään olisi kyllä ollut pitkästä aikaa Missun vuoro päästä hakutreeneihin, mutta kun poikien olisi sitten pitänyt jäädä yksin kotiin, niin päätin kuitenkin lähteä taas Boden kanssa. Ei se oikein aina jaksa vielä niin pitkää aikaa pidätellä.
Hyvin meni treenit. Ensimmäistä kertaa kokeiltiin palaamista keskilinjalle koiran saatua maalimiehestä hajun. Hetken Bode tuijotti mua hölmistyneenä kun annoin käskyn, mutta toimi sitten juuri niinkuin pitikin. Matka oli tosin vähän turhan lyhyt, mutta otetaan ensi kerralla pitempi, niin saadaan vähän haastetta mukaan - jos vaan tuuli olisi silloin suotuisampi. Ja ensi kerralla täytyy muistaa ottaa liina mukaan. Vielä en ole nenälleni mennyt, mutta kohta se tapahtuu, jos yritän jatkaa vain remmin perässä roikkumista... Pojalla on jo niin hurja vauhti ja into päällä, etten oikein tahdo perässä pysyä.
8.9. Rauniorata - Wiltsun ehdoton lemppari

Wiltsu pääsi eilen pitkästä aikaa raunioradalle hommiin. Oli poika onnesta soikeana - rauniot on aivan ehdottomasti sen lemppariharrastus. Vielä kun emäntä oppisi luottamaan koiraansa ja ymmärtämään, että kukapa sitä nyt malttaisi jokaista röykkiökohtaa tutkia, kun tarkalleen tietää missä ne äijät on...Bodekin pääsi mukaan ja sai treenien päätteeksi ottaa ensikosketuksensa rauniorataan, kun kierrettiin sen kanssa paikat läpi. Äijiä ei ollut piilossa, vaikka Bode muutamaa piiloa (joissa äijä oli juuri aiemmin ollut) tutkikin hyvin tarkkaan.


6.9. Voi pientä hiirtä

Eilen löysin kuolleen hiiren pihalla olevasta lasten ammeesta. Oli raukka mennyt ammeeseen eikä ollut päässyt sieltä pois. Joitain vuosia sitten oli edellisessä asunnossa hiiri vessanpöntössä. Sen sain sentään ongittua hengissä ylös, mutta oli ressukka jo niin väsynyt, että nukkui hetken päästä pois. Siitä lähtien on meillä pidetty vessanpöntön kansi kiinni! Pitää varmaan etsiä ammeeseen joku sopiva keppi tai vastaava, mitä pitkin seuraavat uhkarohkeat voivat sitten kiivetä pois, ettei enempää hukkuneita löytyisi tänä vuonna.

Tänään oli tarkoitus lähteä rauniokokeisiin töihin, mutta olisin ehtinyt paikalle vasta kuuden jälkeen - toista tuntia myöhässä, joten luovutin suosiolla. Ja aloin päivittää kotisivuja... Pitäisi saada nämä sivut pian valmiiksi, että voisin lopettaa vanhan sivuston, turhaa maksaa kahdesta. Niin ja tämän blogin kirjoittaminenhan ei tietenkään ole se kaikkein tärkein tehtävä, joten ehkä lopetan tällä kertaa tähän.


2.9. Jihuu, ensi talvena tulee ja menee vesi - jos sitä kaivossa vaan riittää!

Sähkömies kävi tänään möyrimässä talon alla ja nyt on viemäriputkissakin lämmityskaapeli. Bode ja Wiltsu olivat ahkeria ja avustivat minkä kerkesivät. Eivät normaalisti pääse talon alle, joten olivat onnesta soikeina saadessaan peuhata siellä sähkömiehen seurassa. Nyt vaan pidetään peukkuja pystyssä ja toivotaan runsaita sateita, että kaivoon tulee vettä ja lämmityskaapeleille on jotain käyttöäkin talvella...


1.9. Boden ensimmäiset viralliset tottistreenit

Bode pääsi tänään ensimmäistä kertaa "eskariin", kun olimme Haminassa Kaakon Käyttökoirien tottiskoulutuksessa. Oli aikamoinen järkytys, kun koiria oli eri näköisiä ja kokoisia joka puolella. Seurata olisi pitänyt malttaa, mutta muiden tarkkailun lisäksi kovin kiinnostavaa oli myös nuuhkia maata. Ihmeen hyvin kaikki kuitenkin loppujen lopuksi meni. Odotin paljon pahempaa sähellystä. Kotiläksynkin saimme jo heti ensimmäisellä kerralla. Pitää opetella maahanmeno ja siinä pysyminen.←  lokakuu 2006  |  blogit  →
| Etusivu - Index | Berger de Brie | Berger des Pyrénées | Kisut - Cats |
| Uutiset - News | Galleria - Gallery | Vieraskirja - Guestbook |

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source and Dynamic Drive
Copyright www.tassunalla.net unless otherwise mentioned. Notice: the links to the other web sites are published here only to provide more information. I'm not responsible for the contents of those sites.